CANSULTANIM FM FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CANSULTANIM FM FORUM

CANSULTANIM FM'in FORUMUNA HOSGELDINIZ
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Acılı tavuk ve pirinç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Acılı tavuk ve pirinç   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:15 pm

Acılı tavuk ve pirinç
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
YAPILISI
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Her servis 389 kalori, 32 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 4 gr. Lif, 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.

AFİYET OLSUN!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Ankara Tavası   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:18 pm

Ankara Tavası
MELZEMELERI
1kg kuzu eti 1bardak pirinç ½ bardak nohut 1kaşık kuş üzümü 2kaşık çam fıstığı 1kaşık margarin karabiber tuz
YAPILISI
Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun. Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin. Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin.
Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın. Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın. Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin. en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın. Sıcak olarak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Bulgurlu Yaprak Dolması   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:22 pm

Bulgurlu Yaprak Dolması
Malzemeler
500gr asma yaprağı, 2bardak bulgur, 3adet kuru soğan, 1adet taze soğan, 1adet domates, 1bardak sıvıyağ, 3,5bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar
Yemek Tarifi
Bulguru yıkayıp süzün. Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun. Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın. 2bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin. Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3kaşık sıvıyağ ve 1,5bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Beyaz peynirli kek   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:24 pm

Beyaz peynirli kek
Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dereotu
1 adet (küçük) margarin
YAPILISI
Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.
[b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Acem Çorbası   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:26 pm

Acem Çorbası
Malzemeler
5bardak et suyu
1bardak haşlanmış nohut
½ bardak erişte
½ bardak şehriye
2kaşık yeşil mercimek
1fincan sıvıyağ
1adet limon
1tatlı kaşığı kırmızı biber
Yemek Tarifi
Et suyunu hazırlayın, kaynayınca içine önceden haşlayıp süzdüğünüz nohudu koyun. Tuzunu ayarlayın. Erişte, şehriye ve mercimeği de ilave edin karıştırarak 20dk pişirin. Ufak bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi serpin. Ocaktan alarak çorbaya gezdirin. Limon sıkıp sıcak olarak servise sunun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:28 pm

A.Usta Üsülü Kadınbudu Köfte2
Malzemeler
500 gr. YAĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr BALDO PİRİNÇ
2 adet YUMURTA
100 gr KURU SOĞAN
1/2 demet MAYDANOZ
30 gr ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA YAĞI
UN

Yemek Tarifi
Soğan rendelenerek tavaya konan kıymanın yarısı ile birlikte orta derecede ( 5 dakika ) kavrulur.Fazla yağı süzülerek derince bir kaba alınıp; içine ince kıyılmış yarım demet maydanoz., 5 dakika haşlanıp suyu süzülmüş pirinç, bir yumurtanın sarısı konup istenildiği kadar tuz ve biber eklenerek 10 dakika kadar iyice yoğurulur.( Osmanlı mutfağında bazı yörelerde içine kimyon- kekik- ince çekilmiş ceviz ilave edildiği yazılmışsa da kişisel zevke göre düşünülmelidir ) Hazırlanan harçtan yassı ve oval biçimde hazırlanan köfteler önce una daha sonra da küçük ve derin bir kap içince iyice çırpılan bir yumurta ile sarısı ayrılan diğer yumurtanın akına bir kaç kez bulunıp kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızrtılarak kağıt havlu üzerine çıkarılır. ( Yumurta akı ne kadar fazla olursa köftelerin saçakları o kadar fazla olacaktır ) Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınan köfteler yanında istenen bir garnitür ile ( Sebze sotesi - pilav- patares püresi vs) . ile sıcak olarak ısıtılmış tabaklarda servis edilir.

AFİYET OLSUN!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: Peynİrlİ Kuru PoĞaÇa   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:35 pm

Malzemeler :
2 bardak un
5 çorba ka_11 margarin
2 adet yumurta sar1s1
1 adet yumurta ak1
1/2 demet maydanoz
150 gr. beyaz peynir
Tuz




---------------------------------------------------------------------------
-----
Haz1rlan1_1 :
Unun ortas1n1 havuz gibi aç1n ve yumurta sar1lar1n1, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba ka_11 souk suyu ilave edin ve bunlar1 hamur yap1n.

Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlay1n, 30 santim kadar uzatt1ktan sonra bunu 8 e_it parçaya kesin ve kesilen her bir parçay1 önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bast1rarak yass1ltt1ktan sonra içi hafifçe unlanm1_ bir tepsiye s1ralay1n. Üzerine hafif nemli bir bez örterek yar1m saat kadar dinlendirin

Yar1m saat sonra bunlar1 teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlay1n ve her unlanm1_ hamurun üstüne avuçla bast1rarak bunlara a_a1 yukar1 bir çay barda1 çap1nda yuvarlak _ekil verin. Sonra ortalar1na çatalla ezilmi_ ve içine 1 yumurta ak1 ve k1y1lm1_ maydanoz kat1lm1_ beyaz peynir koyun ve hamurlar1n bir uçlar1n1 içlerin üzerine kapay1n, dier uçlar1yla birle_tirin ve iki ucun üstlerini hafifçe bast1rarak hamurlar1n her iki uçlar1n1 birbirlerine yap1_t1r1n. Sonra da bunlar1 içi hafifçe yalanm1_ bir f1r1n tepsisine yerle_tirin. Hamurlar1n üstlerine bir f1rça ile yumurta sar1s1 sürdükten sonra orta kuvvetteki f1r1nda 30 dakika pi_irin ve tabaa alarak servis yap1n.


AFIYET OLSUN


SELAM VE DUA ILE


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yesil-cimen!*




Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 29/11/07

Acılı tavuk ve pirinç Empty
MesajKonu: pizza sevenlere...   Acılı tavuk ve pirinç Icon_minitimeCuma Kas. 30, 2007 5:36 pm

KOLAY PİZZA

Malzemeler ; 6 kişi için3 adet Yufka
2 su bardağı Süt
½ paket (125 gr) Margarin
2 adet Yumurta
½ su bardağı Ketçap
200 gr.Kaşar Peyniri
istediğiniz miktarda ve çeşitte Salam, Sucuk,Sosis gibi pizza
üstü malzemesi
2 adet Domates
1 adet Sivribiber
bir miktar Zeytin
Tuz, Karabiber, Kekik
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak
tepsiye yayın. Kalan iki yufkayı elinizle ya da bıçakla küçük küçük
parçalara ayırın. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.
Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın, bütün
yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin.
Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, kekik serpin, en üstte kaşarı rendeleyip koyun.
180-200 derece fırında kızartıp servis yapın.

Sıcakken servis yapınız

Afiyet olsun......
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Acılı tavuk ve pirinç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
CANSULTANIM FM FORUM :: GÜNCEL YASAM :: YEMEK TARiFLERi-
Buraya geçin: